Per Espen Stoknes_PD19.jpg

Per Espen Stoknes, f. 1967, er TED Global Speaker, utdannet psykolog med

dr.grad i grønn økonomi og arbeider som forsker og leder for BI Senter for Grønn

Vekst. Han er med-grunnlegger av flere miljøteknologiselskaper, og har lang

erfaring som foreleser samt bedriftsrådgiver innen scenario-baserte strategier.

Siste bok er Det vi tenker når vi prøver ikke tenke på global oppvarming (2017) på

tiden.no


Tekst om foredraget:

“Hvis klima er så viktig - hvorfor gjør vi da så lite

"Per Espen Stoknes vil gjennomgå følgende hovedpunkter i foredraget:

-Hvorfor rasjonelle fakta ikke er nok for å skape et varig engasjement

-Hva er de 5 største psykologiske barrierene som hindrer klima-kommunikasjon

-Hvordan forbigå disse barrierene med forsknings-baserte kommunikasjonsløsninger

-Hvordan individuelle handlinger ikke løser klimaproblemet, men skaper støtte for strukturelle endringer nedenfra-og-opp  

-Og er menneskene som art ute av stand til å tenke og handle langsiktig i

hverdagen?"

 
 

Sondre Risholm_PD19.jpg

“Elefanten i hjernen”


Vi lyver for å manipulere, kompensere, kontrollere og skåne andre for følelsesmessig ubehag i en betent situasjon. De fleste som har studert løgn, er enige om at løgn er kongeveien til kaos. Psykisk sunnhet handler mye om å være oppriktig, men det krever at vi våger sannferdighet. Som mennesker, og spesielt som psykoterapeuter, må vi tilstrebe å snakke sant, men Freud kunne fortelle oss at vi ofte lyver for oss selv – Det er elefanten i hjernen. Alt du tenker og føler er feil og filtrert gjennom dine egne nevroser. Hvordan kan vi være oppriktige med et slikt utgangspunkt? 

 
Bianca Simonsen_PD19.jpg

Bianca Simonsen er en bestselgende forfatter, prisvinnende kurs- og foredragsholder, programleder i podcasten Snakk Om, barnevernspedagog og veileder. I 2012 ble hennes historie kjent for det norske folk gjennom boken Etter verdens ende - en historie om å velge livet. Hun opplevde som 31-åring sitt livs største utfordring da mannen hun elsket tok sitt eget liv, og hun ble alenemor til tvillinggutter og fosterbarn. I dag er hun kurs- og foredragsholder på heltid og eier av firmaet Gjør en forskjell AS.Om Psyktbra

Foredraget som alle kan kjenne seg igjen i, selv om historiene våre er ulike. Vi har alle kjent på følelsen av sorg, tap og kanskje søken etter ”meningen med livet?” Dette er et rørende foredrag med en ekte historie, der Bianca ærlig forteller hvor rått og brutalt det var å bli alene, da hennes mann og pappaen til tvillingguttene deres tok sitt eget liv i 2006. Historien er også blitt kjent for det norske folk gjennom den bestselgende boken «Etter verdens ende- en historie om å velge livet»

Foredraget vil gjøre deg tryggere og bedre rustet til å møte mennesker som står i eller har opplevd kriser. Du vil sitte igjen med konkrete og enkle verktøy du kan ta med deg profesjonelt og privat.

Bianca tar også for seg skam og tabu, og hvordan hu valgte å ta et oppgjør med dette i seg selv. Hvordan gi det meningsløse mening. Dette er historien om hvordan ingenting er forgjeves og hvordan kjærlighet til livet, seg selv og andre igjen kan føre til et meningsfylt liv.

Hun er opptatt av hva tankene gjør med fokuset vårt og hvordan valg, eller fravær av valg, påvirker livene våre. Hvordan perspektiver og evnen til egenrefleksjon kan gjøre livet vårt meningsfylt. Dette er et psyktbra foredrag som garantert vil få deg til å le, nikke gjenkjennende og bli berørt. 

 
Guro Brakestad_PD19-2.jpg

Guro Brakestad taler godt og troverdig om de vanskelige tingene her i livet. Hun deler erfaringer som berører og som får publikum til å le, og det er lett å kjenne seg igjen for de fleste. Hun viser en god og sunn profesjonalitet med alvor og dybde på den ene siden, og letthet og selvironi på den andre siden. Hun har bred erfaring både fra det terapeutiske rom og det mer åpne rom foran store folkemengder. Begge steder gir hun rom for hele mennesket; det vi stolt bærer med oss og det vi i blant skammer oss mer over. Gjennom egne erfaringer skaper hun nærhet til publikum og en atmosfære som fremmer åpenhet og nysgjerrighet. Sammen med Ann Jeanette Heitmann startet hun opp Samtaleverkstedet, som tilbyr foredrag og workshop/veiledning for dem som står i relasjon til ungdom. Her ble «Fordi du er viktig» – foredragene til. Ungdom trenger trygge voksne rundt seg, som kan stå stødig og ta dem imot når livet blir vanskelig. Og skal du ta vare på andre, er det lurt å ikke glemme seg selv!

Om foredraget

Fordi du er viktig – å sette grenser for deg selv og andre:

”Det er en fin ting å kunne strekke seg langt for andre, men i blant forstrekker vi oss. Hvilke stemmer bærer vi med oss når vi setter grenser – eller ikke gjør det, og hvordan justere egne og andres forventninger i møte med dette? ”Fordi du er viktig” handler om å skape gode relasjoner til andre, uten å miste seg selv. 

 

 
TorgrimHolte_PD182.jpg

Hva er egentlig hypnose? Hvordan fungerer det? Nå kan du få svar! Dagen etter å ha hypnotisert oss på det fascinerende kveldsshowet, kommer Torgrim Holte til Dragvoll for å snakke om nettopp hypnose og om livet sitt som hypnotisør. 

Veien har ikke vært problemfri for Torgrim Holte siden han startet opp med hypnotisering allerede som 15-åring, til han ble en av Norges mest kjente i sitt felt med live-show og TV-show. Han kommer blant annet til å fortelle om forskjellige måter å hypnotisere på, om hypnose i hverdagen, selvhypnose og farer ved hypnose. Holte vil også fortelle om arbeidet i etterretningstjenesten med debriefing av soldater, samt bruk av hypnose i både behandling og etterforskning. 

 

 
CarinaCarlsen_PD182.jpg

Vi lever i et samfunn der det er verre å være tjukk enn slem, der vi sammenligner oss med Photoshop, og det å være misfornøyd med sin egen kropp er vanligere enn å være fornøyd med den. Denne tendensen har fått navnet «normativ misnøye» og gir et skremmende bilde av dagens samfunn, der ønsket om å ha den perfekte kroppen for mange arter seg som en besettelse.
Carina Elisabeth Carlsen er vernepleier, kroppspositivist, kroppsaktivist og masterstudent i Empowerment og helsefremmende arbeid. Hun er opptatt av hvordan vi ser på kropp i dagens samfunn og hvorfor vi er så opptatt av den perfekte kroppen.

Foredraget tar for seg hva som ligger i kroppspositivismen, hvilken rolle media og reklame har, om kjønning og sexisme, og hvilke grep vi kan gjøre for å snu denne trenden.
Det blir også lagt opp til noe diskusjon.


Du kan lese mer om Carina på hennes blogg, www.kroppspositivisme.noeller Instagramkontoen: www.instagram.com/fetmenfattet

Tid: 6. mars klokka 15:00-16:00
Sted: JC1 på Moholt

 

 
TorgrimHolte_PD184.jpg

(FÅ BILLETTER)

Har du lyst til å føle deg som en verdensberømt fiolinist i noen minutter? Har du lyst til å tro at nettopp du er James Bond eller Sigmund Freud? Ønsker du å gjøre alt dette i påsyn av dine studiekamerater? 

Til Psykologidagene 2018 kommer Torgrim Holte hele veien fra Alicante for å fortrylle og forbløffe oss. Han er illusjonist, hypnotisør og entertainer som blant annet er kjent fra programmene «Hjelp, jeg har blitt hypnotisert» og «Over grensen». Han har turnert og forbløffet hele verden med sine show, og denne gangen skal han blant annet forbløffe oss psykologistudenter.
Gjør deg klar til å bli overrasket og fascinert! 
Kun de som sitter på de første radene kommer til å bli valgt med opp på scenen, så det er ingen fare dersom man ikke ønsker dette.

I tillegg kommer de fingernemme gitaristene Håkon M og Adrian Vestøl for å underholde oss med live-musikk.

Gled dere!

Dørene åpner 19:00, og showet vil starte rundt 20:00.

Garderobeavgift er inkludert i billettprisen. 
Student 65,-/ Voksen 85,-

Tid: 6. mars klokka 19:00 - 22:00
Sted: Thon Hotel Prinsen

 

 
GryStålsett_PD182.jpg

Emosjonene skyld og skam er veldig forskjellige og kan oppleves med ulik styrke og på ulike måter gjennom livet. Tar de for stor plass kan de føre til dyp smerte, ensomhet, isolasjon, selvforakt og destruktiv atferd. De spiller dessuten en sentral rolle i flere psykiske lidelser. I jakten på det perfekte forsterkes utilstrekkeligheten og skamfølelsen og gjennom manglende bearbeiding av traumatiske hendelser kan skammen og skylden føles uoverkommelig. Ved å gjenkjenne og adressere følelsene, kan vi finne frem til livskraften og få livet vårt tilbake.

Gry Stålsett er spesialpsykolog/PhD og har jobbet ved Modum Bad i drøyt 25 år. Gry er også førsteamenuensis i religionspsykologi ved MF. Hun har drevet behandling, forskning, veiledning, fagformidling og pasientundervisning. Hun tok sin doktorgrad ved Psykologisk Institutt (UIO) i 2012, i eksistensiell behandling av tilbakevendende depresjon.

Tid: 6. mars klokka 10:30- 11:30
Sted: JC1 på Moholt

 

 
YlvaØstby_PD182.jpg

Kan vi egentlig stole på hukommelsen vår? Hvor lagres minnene våre i hjernen og hva er falske minner? Hvor godt går det an å huske og går det an å ha et godt liv uten minner i det hele tatt? 

Ylva Østby tar oss med på en rundreise i den fantastiske, supre, upålitelige hukommelsen, med eksempler fra ulike deler av hukommelsesforskningens historie. Hun har snakket med flere verdensledende forskere på område, mennesker som lever med ekstrem glemsel og mennesker som ikke klarer å glemme noe som helst. Hun har sendt dykkere under vann for å gjenskape historiske hukommelseseksperimenter, snakket med mennesker med traumatiske minner og utfordret hukommelsen til fire stormestre i sjakk. Vi får bli med helt ned på nevronivå, til moderne tankelesning via MR-maskiner og får et innblikk i hvordan hukommelsen vår hjelper oss å forutse og planlegge fremtiden.

Ylva Østby har en doktorgrad i nevropsykologi fra Universitetet i Oslo, og sammen med søster og forfatter Hilde Østby ga de i fjor ut boka «Å dykke etter sjøhester – En bok om hukommelse»

Tid: 6. mars klokka 13:45 - 14:45
Sted: JC1 på Moholt

 

 

 
IngvardWilhelmsen_PD182.jpg

(UTSOLGT)

Endelig er det klart for å slippe første foredragsholder for Psykologidagene 2018 - nemlig Ingvard Wilhelmsen!

Ingvard Wilhelmsen er professor i indremedisin, psykiater og leder for landets eneste hypokonderklinikk i Bergen. Han er en inspirerende og humoristisk foredragsholder, og har skrevet flere bøker, blant annet ”Det er ikke mer synd på deg enn andre” og ”Sjef i eget liv – en bok om kognitiv terapi”.

Vi mennesker grubler og bekymrer oss for det meste - spesielt for det vi ikke kan gjøre så mye med. Hvorfor er det slik at våre valg av og til styres av urealistiske holdninger og tanker? Hvorfor bekymrer vi oss og går i terapi for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten? 

I dette foredraget kommer Wilhelmsen for å snakke om hvordan og hvorfor vi mennesker påvirkes av våre holdninger, og hva som skal til for å ta ansvar for tankene våre. Med temaet “Sjef i eget liv” skal han blant annet snakke om liv og død, usikkerhet og risiko, og bevisstgjøring av egne holdninger.

Tid: 6. mars klokka 9:15 - 10:15
Sted: JC1 på Moholt

 

 

Psykologidagene 2019 nærmer seg!

I år vil arrangementet strekke seg over flere dager i uke 9. Her får du muligheten til å få unik faglig input og en god dose underholdning!


Gjør deg klar for interessante og givende foredrag, debatter og et underholdende og annerledes kveldsarrangement. 
Hoveddagen vår er tirsdag 26. februar – en dag fullspekket av foredrag under temaet ”Selvrefleksjon – Hvordan kan vi påvirke oss selv?”. Temaet kan belyse spørsmål som: Hvem blir andre mennesker i møte med deg? Hvorfor er det menneskelig å ignorere kunnskap som går imot våre holdninger og verdier? Hvorfor gjør vi så lite når vi egentlig vet så mye, og hvorfor er det enklere for noen å sette grenser, mens andre strever med det? Vi ønsker å bevisstgjøre det vi kan gjøre noe med, og samtidig understreke hvordan det ubevisste gjør noe med oss. Egenrefleksjon er en forutsetning for å kunne justere seg og bli bevisst og målrettet i sin tilpasning til miljøet man lever i. Vi vil derfor invitere kunnskapsrike og dyktige foredragsholdere som kan øke bevisstheten rundt det å se seg selv utenfra, og som kan bidra til større faglig bredde for psykologistudenter og andre som interesserer seg for det psykologiske fagfeltet. Med andre ord så ønsker vi med Psykologidagene 2019 å stimulere til selvrefleksjon ved å belyse viktige aspekter ved vår evne til å kunne påvirke oss selv.


Arrangementene slippes fortløpende, så følg med! 
Vi gleder oss til å se deg!