CarinaCarlsen_PD182.jpg

Vi lever i et samfunn der det er verre å være tjukk enn slem, der vi sammenligner oss med Photoshop, og det å være misfornøyd med sin egen kropp er vanligere enn å være fornøyd med den. Denne tendensen har fått navnet «normativ misnøye» og gir et skremmende bilde av dagens samfunn, der ønsket om å ha den perfekte kroppen for mange arter seg som en besettelse.
Carina Elisabeth Carlsen er vernepleier, kroppspositivist, kroppsaktivist og masterstudent i Empowerment og helsefremmende arbeid. Hun er opptatt av hvordan vi ser på kropp i dagens samfunn og hvorfor vi er så opptatt av den perfekte kroppen.

Foredraget tar for seg hva som ligger i kroppspositivismen, hvilken rolle media og reklame har, om kjønning og sexisme, og hvilke grep vi kan gjøre for å snu denne trenden.
Det blir også lagt opp til noe diskusjon.


Du kan lese mer om Carina på hennes blogg, www.kroppspositivisme.noeller Instagramkontoen: www.instagram.com/fetmenfattet

Tid: 6. mars klokka 15:00-16:00
Sted: JC1 på Moholt

 

 
TorgrimHolte_PD184.jpg

Har du lyst til å føle deg som en verdensberømt fiolinist i noen minutter? Har du lyst til å tro at nettopp du er James Bond eller Sigmund Freud? Ønsker du å gjøre alt dette i påsyn av dine studiekamerater? 

Til Psykologidagene 2018 kommer Torgrim Holte hele veien fra Alicante for å fortrylle og forbløffe oss. Han er illusjonist, hypnotisør og entertainer som blant annet er kjent fra programmene «Hjelp, jeg har blitt hypnotisert» og «Over grensen». Han har turnert og forbløffet hele verden med sine show, og denne gangen skal han blant annet forbløffe oss psykologistudenter.
Gjør deg klar til å bli overrasket og fascinert! 
Kun de som sitter på de første radene kommer til å bli valgt med opp på scenen, så det er ingen fare dersom man ikke ønsker dette.

I tillegg kommer de fingernemme gitaristene Håkon M og Adrian Vestøl for å underholde oss med live-musikk.

Gled dere!

Dørene åpner 19:00, og showet vil starte rundt 20:00.

Garderobeavgift er inkludert i billettprisen. 
Student 65,-/ Voksen 85,-

Tid: 6. mars klokka 19:00 - 22:00
Sted: Thon Hotel Prinsen

 

 
GryStålsett_PD182.jpg

Emosjonene skyld og skam er veldig forskjellige og kan oppleves med ulik styrke og på ulike måter gjennom livet. Tar de for stor plass kan de føre til dyp smerte, ensomhet, isolasjon, selvforakt og destruktiv atferd. De spiller dessuten en sentral rolle i flere psykiske lidelser. I jakten på det perfekte forsterkes utilstrekkeligheten og skamfølelsen og gjennom manglende bearbeiding av traumatiske hendelser kan skammen og skylden føles uoverkommelig. Ved å gjenkjenne og adressere følelsene, kan vi finne frem til livskraften og få livet vårt tilbake.

Gry Stålsett er spesialpsykolog/PhD og har jobbet ved Modum Bad i drøyt 25 år. Gry er også førsteamenuensis i religionspsykologi ved MF. Hun har drevet behandling, forskning, veiledning, fagformidling og pasientundervisning. Hun tok sin doktorgrad ved Psykologisk Institutt (UIO) i 2012, i eksistensiell behandling av tilbakevendende depresjon.

Tid: 6. mars klokka 10:30- 11:30
Sted: JC1 på Moholt

 

 
YlvaØstby_PD182.jpg

Kan vi egentlig stole på hukommelsen vår? Hvor lagres minnene våre i hjernen og hva er falske minner? Hvor godt går det an å huske og går det an å ha et godt liv uten minner i det hele tatt? 

Ylva Østby tar oss med på en rundreise i den fantastiske, supre, upålitelige hukommelsen, med eksempler fra ulike deler av hukommelsesforskningens historie. Hun har snakket med flere verdensledende forskere på område, mennesker som lever med ekstrem glemsel og mennesker som ikke klarer å glemme noe som helst. Hun har sendt dykkere under vann for å gjenskape historiske hukommelseseksperimenter, snakket med mennesker med traumatiske minner og utfordret hukommelsen til fire stormestre i sjakk. Vi får bli med helt ned på nevronivå, til moderne tankelesning via MR-maskiner og får et innblikk i hvordan hukommelsen vår hjelper oss å forutse og planlegge fremtiden.

Ylva Østby har en doktorgrad i nevropsykologi fra Universitetet i Oslo, og sammen med søster og forfatter Hilde Østby ga de i fjor ut boka «Å dykke etter sjøhester – En bok om hukommelse»

Tid: 6. mars klokka 13:45 - 14:45
Sted: JC1 på Moholt

 

 

 
IngvardWilhelmsen_PD182.jpg

Endelig er det klart for å slippe første foredragsholder for Psykologidagene 2018 - nemlig Ingvard Wilhelmsen!

Ingvard Wilhelmsen er professor i indremedisin, psykiater og leder for landets eneste hypokonderklinikk i Bergen. Han er en inspirerende og humoristisk foredragsholder, og har skrevet flere bøker, blant annet ”Det er ikke mer synd på deg enn andre” og ”Sjef i eget liv – en bok om kognitiv terapi”.

Vi mennesker grubler og bekymrer oss for det meste - spesielt for det vi ikke kan gjøre så mye med. Hvorfor er det slik at våre valg av og til styres av urealistiske holdninger og tanker? Hvorfor bekymrer vi oss og går i terapi for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten? 

I dette foredraget kommer Wilhelmsen for å snakke om hvordan og hvorfor vi mennesker påvirkes av våre holdninger, og hva som skal til for å ta ansvar for tankene våre. Med temaet “Sjef i eget liv” skal han blant annet snakke om liv og død, usikkerhet og risiko, og bevisstgjøring av egne holdninger.

Tid: 6. mars klokka 9:15 - 10:15
Sted: JC1 på Moholt

 

 

Psykologidagene 2018 nærmer seg!

I år vil arrangementet strekke seg over flere dager i uke 10. Her får du muligheten til å få unik faglig input og en god dose underholdning!
Gjør deg klar for interessante og givende foredrag, debatter, podcastinnspilling og et underholdende og annerledes kveldsarrangement. 
Hoveddagen vår er tirsdag 6. mars – en dag fullspekket av foredrag under temaet ”Strategier – å takle tilværelsen”. For å kunne gi mening til virkeligheten og våre opplevelser bruker vi mennesker ulike strategier, mer eller mindre hensiktsmessige. Nettopp dette ønsker vi å belyse, mer kan vi ikke avsløre ennå...
Arrangementene slippes fortløpende, så følg med! 
Vi gleder oss til å se deg!