Frontbilde_final2.jpg
bg_sort.jpg
bakgrunn_parallax.jpg
Frontbilde_final2.jpg

 


SCROLL DOWN

 


bg_sort.jpg

Følg PD16 live!


Kan du ikke delta på Psykologidagene? Vi sender live fra Frimurerlogen rett til sofaen din både mandag og tirsdag. 

Følg oss her

Følg PD16 live!


Kan du ikke delta på Psykologidagene? Vi sender live fra Frimurerlogen rett til sofaen din både mandag og tirsdag. 

Følg oss her

Nyheter og info


Nyheter og info


Nok er bra nok!

Andreas Gravdal er hverken psykolog eller spesialist, men har tonnevis av erfaring der han i over 15 år har reist rundt og holdt foredrag for unge voksne. I bøkene sine «En utrolig bra bok for unge folk» og «2.plass holder, takk» formidler han budskapet om å senke skuldrene og heve blikket. 

Identitet, selvbilde og stress er temaer som mange ungdommer føler på hver dag. Hvordan takler man stress? Hvordan får man utført alt på timeplanen? Hvorfor tar enkelte utfordringer på strak arm, mens andre knapt gidder å stå opp om morgenen? Andreas Gravdal har skrevet bøkene «En utrolig bra bok for unge folk» og «2. plass holder, takk» og formidler budskapet om å senke skuldrene og heve blikket. Han ønsker å vise hvordan man kan takle stresset, og bestemme seg for at NOK er bra nok.

 

 

Ett stk. Tourettes syndrom - Nøkkelen til suksess

Tidligere 71 grader nord-deltaker, forfatter og foredragsholder, Adrian Lund, har Tourettes syndrom og kommer til oss for å snakke om hvordan det er å leve et tilsynelatende normalt liv med denne diagnosen. Med en god dose humor vil han dele både vonde, flaue og morsomme opplevelser fra sitt liv som "annerledes", og hvordan han klarer å snu sine egne utfordringer til noe positivt. Han vil inspirere andre til å utfordre seg selv, og sprenge egne grenser.

 

 

Mestring av seksuelle overgrep

"15 % av norske menn og kvinner oppgir å ha vært utsatt for en eller flere former for seksuelle overgrep før fylte 18 år. Jenter er langt oftere utsatt enn gutter. De helsemessige konsekvensene av å bli utsatt for seksuelle overgrep i barndommen kan være svært alvorlige." (Kilde: Bufdir)

PD og Seksualkultur presenterer Psykologspesialist Hilde Wassmo, som jobber ved Landsforeningen mot seksuelle overgrep. Hun kommer til Psykologidagen 2017 for å snakke om hvordan man kan mestre å leve med å ha vært utsatt for seksuelle overgrep. Hun vil i dialog med erfaringskonsulent Cathrine fra LMSO, komme med innspill om vansker og mestring knyttet til dette. Viktige stikkord er: følelser, kropp, relasjoner, egenverd, fysiologisk aktivering, selvtillit, fungering og samfunnsdeltagelse. Ett foredrag om et viktig tema som kan være relevant for alle. 

 

 

Afterparty med stand-up og mentalist Vidar Hansen

Etter en lang dag med foredrag skal vi slappe av, feire og kose oss utover kvelden. Kveldsarrangementet vil foregå på Frimurerlogen, med både stand-up, show, og afterparty 🙌

Billettene er GRATIS og gjelder for hele kvelden. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder, så hopp på bestillingsknappen.

Stand-up komiker Alan Drop er en engelsktalende stand-up komiker som har holdt show i både England, USA, Sør-Amerika og Afrika. Nå kommer han til Psykologidagen 2017 for å underholde oss om et skråblikk på norsk kultur sett utenfra, og hvordan han som sør-afrikaner gikk gjennom psykologiske tilpasninger og en god del forvirring i overgangen fra et voldelig samfunn til trygge Norge.

Vidar Hansen - Norges svar på Sherlock Holmes! Vidar Hansen har 14 års erfaring som politimann, og har blant annet fått politiprisen for å fange flest kriminelle. Hvorfor? Jo, fordi han påstår han kan se rett gjennom deg og lese tankene dine. Han vil utfordre oss psykologistudenter som påstår vi har beina godt planta på jorda. Han vil underholde og overraske, og putte inn en god dose humor. Er det noe du virkelig ikke vil gå glipp av, så er det et show med denne mannen.

Bipolare Bjørner er et boiiband som møttes på abortklinikken hvor de fikk den triste nyheten om at boiis ikke kan bli gravide. Med et repertoar fullpakket med gode slagere kommer de til å lage skikkelig god stemning for alle både med og uten rockefot utover kvelden! 

For mer info om tidspunkt og lignende, se Facebook-eventen. Vi sees!

 

 

Skjønnlitterære selvmord

Selvmord er for de fleste vanskelig å forstå, vanskelig å snakke om, og vanskelig å forutse. Mye er skrevet om pårørende til mennesker som har tatt selvmord, men lite er skildret om hva som foregår i hodene til de som velger å ta sitt eget liv. Eivind Normann-Eide er spesialist i klinisk psykologi og har i mange år jobbet med vurdering av selvmordsrisiko. I 2016 gav han ut boken Skjønnlitterære selvmord, som tar for seg udødelige verk som Unge Werthers lidelser, Anna Karenina og Glassklokken for å få bedre forståelse av temaet. Kan kulturen og skjønnlitteraturen åpne opp for nye perspektiver og en mer erfaringsbasert forståelse av selvmordets psykologi?

 

 

Alene naken - hvorfor er vi så redd for å være oss selv?

Skam, skyld, sårbarhet og ensomhet - dette er ting vi ofte føler på, men som vi ikke snakker så mye om. Tormod Huseby jobber som psykiater og er også forfatteren bak boken "Alene naken", som omhandler nettopp disse tabubelagte temaene. Han vil snakke om hvorfor det er så vanskelig å snakke om slike følelser, og komme med ulike eksempler fra eget liv og egen praksis. Vi gleder oss, og håper å se deg der!